Σελίδες

Κ α λ ή     Α ν ά γ ν ω σ η !

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ρόαλντ Νταλ : Ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας της Παιδικής Λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.

Ρόαλντ Νταλ


Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1916, στην Ουαλία, γεννήθηκε ο Ρόαλντ Νταλ, έτσι αυτή η ημερομηνία, εδώ και πολλά χρόνια, είναι αφιερωμένη στον εξαιρετικό παραμυθά!
Φέτος, θα γιορτάσουμε και τα 30στά γενέθλια του ΜΦΓ (Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας)!
Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας γνωστός για την ικανότητά του να πραγματοποιεί όνειρα, είναι από τους πιο αγαπητούς παιδικούς ήρωες!
Η ομάδα του Ρόαλντ Νταλ, μας καλεί να ονειρευτούμε μαζί με τον ΜΦΓ!
Dream BIG with the BFG!
Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τον εορτασμό, για τον συγγραφέα, αλλά και τους ήρωες του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρόαλντ Νταλ http://www.roalddahl.cΑπό εκεί αντλούμε και στοιχεία από την τελευταία συνέντευξη του στον Todd McCormack :
«Πως είναι να γράφεις ένα βιβλίο;»
«Όταν γράφεις, μοιάζει πολύ με μια μεγάλη βόλτα σε κάμπους, βουνά και άλλα μέρη. Μόλις αντικρίσεις την υπέροχη θέα, σταματάς και τη σημειώνεις γρήγορα σε μια κόλλα χαρτί. Ύστερα συνεχίζεις τη βόλτα λίγο πιο πέρα, ανεβαίνοντας λίγο το βουνό ή μέχρι να δεις κάτι άλλο. Τότε σταματάς πάλι και γρήγορα το σημειώνεις. Κι έτσι συνεχίζεις, μέρα με τη μέρα, βλέποντας διάφορες πτυχές και θέες του ίδιου τοπίου. Φυσικά το υψηλότερο βουνό αυτής της μαγικής βόλτας είναι το τέλος του βιβλίου αφού και αυτό έχει την καλύτερη θέα απ’ όλες. Εκεί είναι όπου όλα καταλήγουν τελικά και όπου μπορείς να δεις πως δένουν μαζί όλα όσα έχεις κάνει. Είναι μια πολύ μα πάρα πολύ αργή διαδικασία.»

«Πόσο εύκολο ήταν να γράψετε την Ματίλντα;»
«Έγινε κατά λάθος. Ξόδεψα 6 ή 8 ή 9 μήνες γράφοντας το και, μόλις το τελείωσα, κάτι μου έφταιγε. Ναι, κάτι δεν ήταν σωστό. Δεν είχα πάει ούτε μια φορά λίγο πιο πίσω, ούτε είχα κάνει αλλαγές, αφού η ηρωίδα, η πρωταγωνίστρια όλο άλλαζε έκανε τα δικά της. Δεν είχα καταφέρει να πάω ούτε μία φορά πίσω να κάνω αλλαγές για αρκετά κεφάλαια. Έτσι πριν από ένα χρόνο ξεκίνησα πάλι το βιβλίο από την αρχή και ξανάγραψα κάθε λέξη. Ήξερα που είχα κάνει λάθη και έτσι κατάφερα να διορθώσω την ηρωίδα και όλους τους υπόλοιπους ήρωες και όλα τα κίνητρα τους και άλλα τέτοια πράγματα. Ήταν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει, όμως μπορεί τώρα στα γεράματα μου να μην είμαι πια τόσο καλός όπως ήμουν και χρειάζομαι περισσότερο χρόνο… Αλήθεια, χρειάστηκε να ξαναγράψω ολόκληρο το βιβλίο! Τώρα όμως είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι είναι εντάξει. Πάντως πριν δεν ήταν καθόλου καλό.»

 Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Ο πελώριος κροκόδειλος
Άνω Λεχ
Ο Πέλης, η Πάρδαλη κι εγώ
Ο απίθανος κύριος Φοξ
Ντάνι, ο πρωταθλητής του κόσμου
Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ
Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο
Οι Βλακέντιοι – Το θαυματουργό φάρμακο
Ο απίθανος κύριος Φοξ – Το μαγικό δάχτυλο
Οι μάγισσες
Ματίλντα
Ο ΜΦΓ
Ο Τσάρλι κι ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας
Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...